2023-11-22 15:14:03

Midland seglar upp på AAA-rating hos Dun & Bradstreet

Midland seglar upp på AAA-rating hos Dun & Bradstreet
Det högsta kreditbetyget når 3% av Sveriges företag. Det är ett styrkebesked för soliditet och uthållig finansiell styrka.

- Vi är naturligtvis glada för trippel-A-ratingen, säger vd Jonas Udd på Midland. - Samtidigt har vi och våra kunder en tuff tid framför oss. Vi är nu mitt inne i en period av stora förändringar, allt från inflation och höga räntor till elektrifiering och krympande ÅF-nätverk. Den försvagade kronan slår mot lönsamhet i form av högre importpriser för reservdelar, tillbehör och oljor. Vi hoppas att krigen i Gaza och Ukraina inte ska påverka marknadspriserna på basoljor uppåt, säger han.

- Vi känner en trygghet med en urstark koncernmoder (Oel-Brack AG, tillverkaren av Midland i Schweiz) som även under pandemin steppade upp och säkerställde att lagren tredubblades så att kunderna inte drabbades av leveransproblem, säger Jonas.

- Midland fortsätter investera i bolagets två affärsområden: Midman kundhanteringssystem och Midland smörjmedel. - Vi tar nu Midman till en högre nivå med nya API:er för DMS som underlättar automatiseringen för användarna. Eco-systemets kvalitet och mängden data ökar vilket möjliggör nya tjänster och ökat affärsvärde för kunderna. Med bibehållna priser.

- För Midland startade en storsatsning på e-handel i kombination med varumärkesannonsering 2023. Här sticker Midland ut som ett av få oljemärken som inte säljs via lågpriskanaler som konkurrerar med våra företagskunder. På e-handelssidan driver Midland trafik till e-partners, exempelvis KAMA Fritid, Köpenscooter, LBM transmission och många fler, berättar Jonas Udd.

Vi tackar dig som kund för den goda prestationen - den startar och bygger på ditt förtroende och lojalitet!

Ring oss gärna på 031-725 34 00 om vi kan supporta din resa och affär bättre! Eller om du bara vill säga hej.

Hälsningar från vännerna på Midland AB.

Resurslänkar

Midland

Midman

Ämnen

Media, Communication

Tags

SKRIVEN AV

Jonas Udd

jonas.udd@midland.se

+46-31-725 34 01

Bilder & videor