Allmänna villkor och köpvillkor för Midland webbshop företag Juni, 2022

Inledning

Följande villkor gäller för alla beställningar som görs av företagskunder (nedan kallad ”du” eller ”dig”) från Midland AB, nedan kallat ”Midland”, ”oss” eller ”vi”, på Midlands webbplats, mobila webbplats eller via telefon (gemensamt kallat ”Midland”). Genom att använda och/ eller göra en beställning på Midland.se samtycker du till att vara bunden av de villkor som anges i detta dokument (”villkoren”). Alla produkter tillhör Midland till dess att full betalning har gjorts. Alla försök till bedrägeri polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuella fel som publicerats på den här webbplatsen utan förvarning. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den som finns på Midland.se när du gör din beställning.

Priser och villkor

Priserna som visas på Midland.se för företag är SEK eller Euro exklusive moms men inte fraktkostnaden. Priserna kan komma att ändras på grund av valutakursförändringar eller andra kommersiella faktorer. Även om vi strävar efter att se till att alla uppgifter, beskrivningar och priser som visas på Midland.se är korrekta, kan det förekomma fel. Om vi upptäcker att priset på någon av de varor som du har beställt är felaktigt kommer vi att informera dig snarast möjligt. Du får då möjlighet att välja om du vill bekräfta din beställning till rätt pris eller annullera den. Om vi av någon anledning inte kan fullgöra din beställning kommer vi att meddela dig så snart som möjligt. Om vi redan har tagit emot betalning för beställningen återbetalar vi det aktuella beloppet med samma metod som användes vid betalningen. Rabattkoder eller kuponger gäller endast för en transaktion per person och endast under den angivna perioden. De kan inte kombineras, överföras till ett annat köp eller krediteras för ett nytt köp.

Midland levererar för nuvarande inom Sverige, vilket kan komma att utökas till leveranser inom EU. Fraktkostnaden för varje beställning blir densamma oavsett beställningens storlek eller vikt men kan variera med geografiskt land. Kostnaden för respektive fraktsätt anges tydligt i kassasteget. Om vi inte kan leverera din beställning i sin helhet utan måste skicka mer än en leverans tillkommer ingen ytterligare avgift för de extra leveranserna.

Beställningar och frakt

Vi erbjuder flera leveransalternativ som tydligt listas i kassan. Vårt mål är att skicka alla beställningar inom 24 timmar på vardagar. Leveranstiden kan dock påverkas under perioder med högt tryck (t.ex. vid rea, storhelger och släpp av nya produkter) och din beställning kan då ta längre tid att behandla. Innan du beställer får du information om den förväntade leveranstiden. Skulle din beställning inte dyka upp inom den angivna leveranstiden eller vara skadad när du får den, ska du kontakta Midlands kundtjänst på +46(0)31-725 34 00 eller info@midland.se.

Returer

Midland garanterar full återbetalning för varor som har returnerats med avdrag för frakt- och hanteringskostnader, förutsatt att alla varor returneras i samma skick som de var när de mottogs. Det innebär att varorna inte får vara skadade, nedsmutsade, ändrade eller använda (förpackningen får inte vara bruten/ öppnad) och att etiketter och andra märkningar är intakta. Midland förbehåller sig rätten att bestämma skicket på de returnerade varorna och att besluta om återbetalning.

Om du mottar en vara som är defekt, hör av dig till Midland snarast möjligt för att anordna en retur. För varor som anses vara defekta kommer Midland att erbjuda full återbetalning inklusive fraktkostnader för leverans och retur.

Betalningsmetoder

Midland tar emot betalning i SEK för Sverige och tillämplig valuta för övriga marknader inom EU. Du kan betala för dina varor via faktura med kredittid 30 dagar netto förutsatt att ditt företag kreditprövats positivt alternativt förskottsbetalning eller kontant betalning. Dröjsmålsränta tillämpas för sena betalningar. Räntesats framgår på fakturan.

Produktgaranti

Om de varor du har köpt är defekta, tillämpar Midland gällande lagstiftning. Om du inte är nöjd med dina varor på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast genom att kontakta kundtjänst.

Force majeure

Midland ansvarar inte för några indirekta förluster som är en sidoeffekt av den huvudsakliga förlusten eller skadan, t.ex. förlust av vinst eller affärstillfällen, eller för underlåtenhet att leverera varorna eller uppfylla någon av våra andra skyldigheter enligt dessa villkor om denna underlåtenhet beror på en händelse som ligger utanför vår rimliga kontroll. Detta kan bland annat omfatta brand, översvämning, storm, strejk, upplopp, civila störningar, krig, kärnkraftsolycka och terroristverksamhet. Vårt maximala ansvar gentemot dig för eventuell förlust eller skada som uppstår i samband med din beställning från Midland ska begränsas till det totala priset på din beställning.

Överlåtelse

Midland förbehåller sig rätten att till tredje part överlåta eller pantsätta eventuella anspråk på betalning som har uppstått i samband med leverans av varor.

Innehav av rättigheter

Alla immateriella rättigheter, exempelvis varumärken och upphovsrätt, som tillhör Midland ska fortsätta att tillhöra Midland AB. All användning av Midland eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av hela eller delar av detta innehåll, annat än för personligt, icke-kommersiellt bruk, är förbjuden utan skriftligt tillstånd från oss.

Företagsuppgifter

Midland AB Säte: Fack 5063, 448 51 Tollered. Organisationsnummer: 556646-4508 Momsregistreringsnummer: SE556646450801. Kontaktuppgifter: +46(0)31-725 34 00. E-post: info@midland.se. Hemsida: www.midland.se

Allmänna villkor och köpvillkor för Midland webbshop konsument Juni, 2022

Inledning

Följande villkor gäller för alla beställningar som görs av kunden (nedan kallad ”du” eller ”dig”) från Midland AB, nedan kallat ”Midland”, ”oss” eller ”vi”, på Midlands webbplats, mobila webbplats eller via telefon (gemensamt kallat ”Midland”). Genom att använda och/ eller göra en beställning på Midland.se samtycker du till att vara bunden av de villkor som anges i detta dokument (”villkoren”). Endast myndiga personer, 18 år eller äldre, som inte står under förmyndarskap, som inte agerar i egenskap av företag och som har en fysisk adress i något av de länder där Midland levererar får göra beställningar på Midland.se. Alla produkter tillhör Midland till dess att full betalning har gjorts. Alla försök till bedrägeri polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att korrigera eventuella fel som publicerats på den här webbplatsen utan förvarning. Den version av villkoren som gäller för din beställning är den som finns på Midland.se när du gör din beställning.

Vi gör alla rimliga ansträngningar för att återge våra produkters egenskaper på ett korrekt sätt.

Priser och fraktvillkor

Priserna som visas på Midland.se inkluderar lagstadgad moms men inte fraktkostnaden. Priserna kan då och då komma att ändras på grund av valutakursförändringar, prisnedsättningar och andra kommersiella faktorer. Även om vi strävar efter att se till att alla uppgifter, beskrivningar och priser som visas på Midland.se är korrekta, kan det förekomma fel. Om vi upptäcker att priset på någon av de varor som du har beställt är felaktigt kommer vi att informera dig snarast möjligt. Du får då möjlighet att välja om du vill bekräfta din beställning till rätt pris eller annullera den. Om vi av någon anledning inte kan fullgöra din beställning kommer vi att meddela dig så snart som möjligt. Om vi redan har tagit emot betalning för beställningen återbetalar vi det aktuella beloppet med samma metod som användes vid betalningen. Rabattkoder eller kuponger gäller endast för en transaktion per person och endast under den angivna perioden. De kan inte kombineras, överföras till ett annat köp eller krediteras för ett nytt köp.

Midland levererar för nuvarande inom Sverige, vilket kan komma att utökas till leveranser inom EU. Fraktkostnaden för varje beställning blir densamma oavsett beställningens storlek eller vikt men kan variera med geografiskt land. Kostnaden för respektive fraktsätt anges tydligt i kassasteget. Om vi inte kan leverera din beställning i sin helhet utan måste skicka mer än en leverans tillkommer ingen ytterligare avgift för de extra leveranserna.

Beställningar och frakt

Vi erbjuder flera leveransalternativ som tydligt listas i kassan. Vårt mål är att skicka alla beställningar inom 24 timmar på vardagar. Leveranstiden kan dock påverkas under perioder med högt tryck (t.ex. vid rea, storhelger och släpp av nya produkter) och din beställning kan då ta längre tid att behandla. Innan du beställer får du information om den förväntade leveranstiden. Skulle din beställning inte dyka upp inom den angivna leveranstiden eller vara skadad när du får den, ska du kontakta Midlands kundtjänst på +46(0)31-725 34 00 eller E-post: info@midland.se.

Återkalla beställning/ Ångerrätt

Du har rätt att ångra din beställning inom 30 dagar utan att uppge något skäl. Ångerrätten upphör efter 30 dagar från den dag då du, eller en av dig angiven tredje part annan än speditören, mottar varorna.

För att nyttja ångerrätten måste du kontakta oss via e-post: info@midland.se.

För att hålla ångerfristen räcker det att du, innan ångerfristen har gått ut, skriftligen meddelar att du vill nyttja din ångerrätt.

Returer och byten

Midland garanterar full återbetalning för varor som har returnerats enligt villkoren för ångerrätt, förutsatt att alla varor returneras i samma skick som de var när de mottogs. Det innebär att varorna inte får vara skadade, nedsmutsade, ändrade eller använda (förpackningen får inte vara bruten/ öppnad) och att etiketter och andra märkningar är intakta. Midland förbehåller sig rätten att bestämma skicket på de returnerade varorna och att besluta om återbetalning.

Om du mottar en vara som är defekt, hör av dig till Midland snarast möjligt för att anordna en retur. För varor som anses vara defekta kommer Midland att erbjuda full återbetalning inklusive fraktkostnader för leverans och retur.

Betalningsmetoder

Midland tar emot betalning i SEK för Sverige och tillämplig valuta för övriga marknader inom EU. Du kan betala för dina varor på olika sätt enligt beskrivning nedan.

Kortbetalningar

Vi tar emot Visa och Mastercard samt de betalmetoder som Klarna erbjuder.

Det tillämpliga beloppet debiteras ditt kredit-/betalkort direkt under transaktionen. Du bekräftar att det kredit-/betalkort som används är ditt eget eller att du har fått särskild tillåtelse av ägaren till kredit-/betalkortet att använda det. Alla kortinnehavare genomgår valideringskontroller och auktorisation av kortutfärdaren. Om utgivaren av ditt betalkort vägrar att godkänna en betalning till Midland är vi inte ansvariga för försenad eller utebliven leverans.

Betalningar med Klarna

BETALA DIREKT – Du kan betala med ett Visa- eller Mastercard i alla de länder vi levererar till. Betalningen dras från ditt bankkonto när din beställning skickas.

BETALA SENARE – Kunder i SE kan välja att köpa nu och betala senare. Det här alternativet visas i kassan om det är tillgängligt för dig. Om det alternativet inte är tillgängligt för dig visas alternativet Betala nu. Du får information om hur och när du ska betala när din beställning har skickats.

DELA UPP – Kunder i SE kan välja att öppna ett delbetalningskonto hos Klarna och få en kontofaktura varje månad beroende på det valda alternativet. Det här alternativet visas i kassan om det är tillgängligt för dig. Om det alternativet inte är tillgängligt för dig visas alternativet Betala nu. Du får information om kontot när din beställning skickas.

*Observera att Midland inte har möjlighet att ge någon information om varför alternativen Betala senare eller Dela upp inte är tillgängliga för dig. Om du har några frågor om betalningen kan du kontakta Klarnas kundtjänst.

Garanti

Om de varor du har köpt är defekta, tillämpar Midland gällande konsumentlagstiftning. Om du inte är nöjd med dina varor på grund av uppenbara material- eller fabrikationsfel, inklusive skador som har uppkommit under transport – informera oss snarast genom att kontakta kundtjänst.

Force majeure

Midland ansvarar inte för några indirekta förluster som är en sidoeffekt av den huvudsakliga förlusten eller skadan, t.ex. förlust av vinst eller affärstillfällen, eller för underlåtenhet att leverera varorna eller uppfylla någon av våra andra skyldigheter enligt dessa villkor om denna underlåtenhet beror på en händelse som ligger utanför vår rimliga kontroll. Detta kan bland annat omfatta brand, översvämning, storm, strejk, upplopp, civila störningar, krig, kärnkraftsolycka och terroristverksamhet. Vårt maximala ansvar gentemot dig för eventuell förlust eller skada som uppstår i samband med din beställning från Midland ska begränsas till det totala priset på din beställning.

Överlåtelse

Midland förbehåller sig rätten att till tredje part överlåta eller pantsätta eventuella anspråk på betalning som har uppstått i samband med leverans av varor.

Innehav av rättigheter

Alla immateriella rättigheter, exempelvis varumärken och upphovsrätt, som tillhör Midland ska fortsätta att tillhöra Midland AB. All användning av Midland eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av hela eller delar av detta innehåll, annat än för personligt, icke-kommersiellt bruk, är förbjuden utan skriftligt tillstånd från oss.

Företagsuppgifter

Midland AB Säte: Fack 5063, 448 51 Tollered. Organisationsnummer: 556646-4508 Momsregistreringsnummer: SE556646450801. Kontaktuppgifter: +46(0)31-725 34 00. E-post: info@midland.se. Hemsida: info@midland.se

General terms and conditions of purchase for Midland company webshop June, 2022

Introduction

The following terms apply to all orders placed by corporate customers (hereinafter referred to as "you" or "you") from Midland AB, hereinafter referred to as "Midland", "us" or "we", on Midland's website, mobile website or by telephone (jointly called "Midland"). By using and / or placing an order on Midland.se, you agree to be bound by the terms set out in this document (the "Terms"). All products belong to Midland until full payment has been made. All attempted fraud is reported to the police. We reserve the right to correct any errors published on this website without notice. The version of the terms that apply to your order is the one available on Midland.se when you place your order.

Prices and shipping terms

The prices shown on Midland.se for companies are SEK or Euro excluding VAT but not the shipping cost. Prices are subject to change due to exchange rate fluctuations or other commercial factors. Although we strive to ensure that all information, descriptions and prices displayed on Midland.se are correct, errors may occur. If we discover that the price of any of the goods you have ordered is incorrect, we will inform you as soon as possible. You will then have the opportunity to choose whether you want to confirm your order at the right price or cancel it. If for any reason we are unable to fulfill your order, we will notify you as soon as possible. If we have already received payment for the order, we will refund the current amount using the same method used in the payment. Discount codes or coupons only apply to one transaction per person and only during the specified period. They cannot be combined, transferred to another purchase or credited for a new purchase.

Midland currently delivers within Sweden, which may be extended to deliveries within the EU. The shipping cost for each order will be the same regardless of the size or weight of the order but may vary by geographical country. The cost for each shipping method is clearly stated in the checkout stage. If we cannot deliver your order in its entirety but have to send more than one delivery, no additional fee will be added for the extra deliveries.

Orders and shipping

We offer several delivery options that are clearly listed at checkout. Our goal is to ship all orders within 24 hours on weekdays. However, the delivery time can be affected during periods of high pressure (eg during sales, major holidays and the release of new products) and your order may then take longer to process. Before ordering, you will receive information about the expected delivery time. Should your order not appear within the specified delivery time or be damaged when you receive it, you should contact Midland's customer service on +46(0) 31-725 34 00 or info@midland.se.

Return of goods

Midland guarantees full refunds for goods returned with deductions for shipping and handling costs, provided that all goods are returned in the same condition as they were when they were received. This means that the goods must not be damaged, soiled, altered or used (the packaging must not be broken / opened) and that labels and other markings are intact. Midland reserves the right to determine the condition of the returned goods and to decide on a refund.

If you receive a defective item, contact Midland as soon as possible to arrange a return. For goods that are considered defective, Midland will offer a full refund including shipping costs for delivery and return.

Payment methods

Midland accepts payment in SEK for Sweden and applicable currency for other markets within the EU. You can pay for your goods via an invoice with a credit period of 30 days net, provided that your company has a credit check that is positive or an advance payment or cash payment. Interest on arrears is applied for late payments. Interest rate is stated on the invoice.

Product warranty

If the goods you have purchased are defective, Midland applies applicable law. If you are not satisfied with your goods due to obvious material or manufacturing defects, including damage that has occurred during transport - inform us as soon as possible by contacting customer service.

Force majeure

Midland is not liable for any indirect losses that are a side effect of the main loss or damage, e.g. loss of profit or business opportunities, or for failure to deliver the goods or fulfill any of our other obligations under these terms if such failure is due to an event beyond our reasonable control. These may include fire, flood, storm, strike, riot, civilian disturbance, war, nuclear accident and terrorist activity. Our maximum liability to you for any loss or damage that occurs in connection with your order from Midland shall be limited to the total price of your order.

Transfer of information

Midland reserves the right to transfer or pledge to third parties any claims for payment that have arisen in connection with the delivery of goods.

Possession of rights

All intellectual property rights, such as trademarks and copyrights, that belong to Midland shall continue to belong to Midland AB. Any use of Midland or its contents, including copying or storage of all or part of this content, other than for personal, non-commercial use, is prohibited without our written permission.

Business information

Midland AB Säte: Fack 5063, 448 51 Tollered. Organization number: 556646-4508 VAT registration number: SE556646450801. Contact information: +46(0) 31-725 34 00. E-mail: info@midland.se. Website: www.midland.se.

General terms and conditions of purchase for Midland webshop consumer June, 2022

Introduction

The following terms apply to all orders placed by the customer (hereinafter referred to as "you" or "you") from Midland AB, hereinafter referred to as "Midland", "us" or "we", on Midland's website, mobile website or by telephone (jointly called "Midland"). By using and / or placing an order on Midland.se, you agree to be bound by the terms set out in this document (the "Terms"). Only adults, 18 years or older, who are not under guardianship, who do not act as a company and who have a physical address in one of the countries where Midland delivers may place orders on Midland.se. All products belong to Midland until full payment has been made. All attempted fraud is reported to the police. We reserve the right to correct any errors published on this website without notice. The version of the terms that apply to your order is the one available on Midland.se when you place your order.
We make every reasonable effort to reproduce the properties of our products correctly.

Prices and shipping terms

The prices shown on Midland.se include statutory VAT but not the shipping cost. Prices may change from time to time due to exchange rate changes, price reductions and other commercial factors. Although we strive to ensure that all information, descriptions and prices displayed on Midland.se are correct, errors may occur. If we discover that the price of any of the goods you have ordered is incorrect, we will inform you as soon as possible. You will then have the opportunity to choose whether you want to confirm your order at the right price or cancel it. If for any reason we are unable to fulfill your order, we will notify you as soon as possible. If we have already received payment for the order, we will refund the current amount using the same method used in the payment. Discount codes or coupons only apply to one transaction per person and only during the specified period. They cannot be combined, transferred to another purchase or credited for a new purchase.

Midland currently delivers within Sweden, which may be extended to deliveries within the EU. The shipping cost for each order will be the same regardless of the size or weight of the order but may vary by geographical country. The cost for each shipping method is clearly stated in the checkout stage. If we can not deliver your order in its entirety but have to send more than one delivery, no additional fee will be added for the extra deliveries.

Orders and shipping

We offer several delivery options that are clearly listed at checkout. Our goal is to ship all orders within 24 hours on weekdays. However, the delivery time can be affected during periods of high pressure (eg during sales, major holidays and the release of new products) and your order may then take longer to process. Before ordering, you will receive information about the expected delivery time. Should your order not appear within the specified delivery time or be damaged when you receive it, you should contact Midland's customer service on +46(0)31-725 34 00 or info@midland.se.

Withdraw order / Right of withdrawal

You have the right to cancel your order within 30 days without giving any reason. The right of withdrawal expires after 30 days from the day when you, or a third party specified by you other than the forwarder, receives the goods.

To exercise the right of withdrawal, you must contact us via e-mail: info@midland.se.

In order to meet the withdrawal period, it is sufficient that you, before the withdrawal period has expired, notify in writing that you wish to exercise your right of withdrawal.

Returns and exchanges

Midland guarantees full refund for goods returned under the terms of the right of withdrawal, provided that all goods are returned in the same condition as they were when they were received. This means that the goods must not be damaged, soiled, altered or used (the packaging must not be broken / opened) and that labels and other markings are intact. Midland reserves the right to determine the condition of the returned goods and to decide on a refund.

If you receive a defective item, contact Midland as soon as possible to arrange a return. For goods that are considered defective, Midland will offer a full refund including shipping costs for delivery and return.

Payment methods

Midland accepts payment in SEK for Sweden and applicable currency for other markets within the EU. The credit term is cash payment: Advance, cash or via debit card.

Guarantee

If the goods you have purchased are defective, Midland applies applicable consumer law. If you are not satisfied with your goods due to obvious material or manufacturing defects, including damage that has occurred during transport - inform us as soon as possible by contacting customer service.

Force majeure

Midland is not liable for any indirect losses that are a side effect of the main loss or damage, e.g. loss of profit or business opportunities, or for failure to deliver the goods or fulfill any of our other obligations under these terms if such failure is due to an event beyond our reasonable control. These may include fire, flood, storm, strike, riot, civilian disturbance, war, nuclear accident and terrorist activity. Our maximum liability to you for any loss or damage that occurs in connection with your order from Midland shall be limited to the total price of your order.

Transfer

Midland reserves the right to transfer or pledge to third parties any claims for payment that have arisen in connection with the delivery of goods.

Possession of rights

All intellectual property rights, such as trademarks and copyrights, that belong to Midland shall continue to belong to Midland AB. Any use of Midland or its contents, including copying or storage of all or part of this content, other than for personal, non-commercial use, is prohibited without our written permission.

Business information

Midland AB Säte: Fack 5063, 448 51 Tollered. Organization number: 556646-4508 VAT registration number: SE556646450801. Contact information: +46(0)31-725 34 00. E-mail: info@midland.se. Website: www.midland.se