Bo Andersson, 84 år.

2023-10-06 15:32:23

Bosse tackar för den här tiden

Bosse tackar för den här tiden
Midlands grundare och produkttekniker Bo Andersson, 84, kämpar nu på sluttampen av sitt liv. Bosse eller "fråga Bosse" som många känner honom som hälsar till alla kunder och medarbetare. Han tackar för en fantastisk tid och en utvecklande resa med er alla.

Midlands produktsupport har sedan tidigare backats upp av Cilia, Jonas och våra ingenjörer i Schweiz. De tar nu över hela det produkttekniska ansvaret inklusive kundsupport.

Bosse startade sin karriär 1965 som nyexaminerad maskiningenjör i Jonssonkoncernen på AB Axel Christiernsson, en av norra Europas största smörjfettstillverkare. På 80-talet startade Bosse tillsammans med 10-talet ingenjörer Uniq Nordiska AB som specialiserade sig på industrismörjmedel och vattenbaserade skärvätskor. Innan 1990 delades bolaget där Bosse tillsammans med Ingemar Rydin och Jonas Udd fokuserade på försäljningen av oljemärket Quaker State i det nystartade Qomprador Sweden AB. Många av dagens kunder till Midland träffade Bosse redan i början av 90-talet. Efter det att Shell tog över taktpinnen då de köpte Pennzoil-Quaker State i USA sådde Bosse fröet till Midland AB som han var med och grundade 2004 tillsammans med Jonas Udd och Thomas Brack i Schweiz (tidigare licenstillverkare av Quaker State i Europa). Sedan 2004 fram till idag har Bosse ansvarat för produktteknisk support.

Vännerna på Midland tackar Bosse för en uthållig och fantastisk insats under närmare 60 år!

Resurslänkar

Midland

Tags

SKRIVEN AV

Jonas Udd

jonas.udd@midland.se

+46-31-725 34 01

Bilder & videor