Mobila husbilsägare på trygg resa genom Europa.

2022-07-14 11:00:00

Fiat husbilsägare får nu en hjälpande hand när de saknar vägassistans

Fiat assistans kan inte förlängas eller nytecknas för husbilar
Husbilsägare och verkstäder auktoriserade för Fiat Professional berättar att de inte får bekräftelse på att Camper Assistance eller Fiat assistans gäller och kan inte teckna någon ny. - Ett par verkstäder vi pratat med säger att Fiat-importören meddelar att "de arbetar på en lösning i höst". De säger att det inte går att teckna eller förlänga någon Fiat assistansprodukt men att husbilar som omfattas av nybilsgarantin har assistans, rapporterar Jonas Udd på Midland. - Eftersom problemet fortgått sedan i våras då majoriteten av husbilarna servas så bedömer vi att det är många husbilsägare som saknar vägassistans, säger han. Fiat person- och transportbilar rullar vidare med Fiats assistansprodukter och omfattas inte av problemet. 

- Vi får dagligen samtal från husbilsägare med frågor om huruvida deras Fiatassistans gäller. Är det nyare husbilar med nybilsgaranti hänvisar vi till den eftersom den har en större omfattning kring assistansen jämfört Midland assistans som inte innehåller hyrbil, hotell eller hemresa. På Midland tycker vi det är viktigare att ägaren får bästa möjliga mervärde som för nyare husbilar är just Fiats nybilsgaranti, fortsätter han.

Fiat husbilsägare får nu en extra hjälp
- På grund av situationen har Midland valt att godkänna och reglera alla driftstopp utan kostnad för Fiat husbilsägare om de inte kan få hjälp av Fiat till dess att Fiat har en lösning på plats. Förutsättningen är att husbilen gjort eller gör ett oljebyte med Midland motorolja på en Midlandauktoriserad verkstad inom de senaste 12 månaderna samt att husbilen inte är äldre än 15 år, berättar Jonas.

Hur fungerar Fiat assistans för Fiat husbil i vanliga fall?
Fiat husbilsägare har 3 års vägassistans i nybilsgarantin. Efter nybilsgarantin kan husbilsägaren välja Fiats förlängda garanti med assistans kallad Camper Assistance upp till 5 år från det att husbilen var ny alternativt teckna Fiat assistans som förnyas vid årsservice i maximalt 15 år. Utöver dessa finns det även möjlighet att köpa någon av de andra assistansförsäkringsprodukterna på marknaden alternativt betala självrisken för momentet räddning i husbilens befintliga halv- eller helförsäkring, normalt 1 500 kronor.

Stort antal husbilsägare med Midland vägassistans
- Vi har en överrepresentation av husbilsägare med Midland vägassistans jämfört med personbilar trots att Husbil På Väg är smalare och inte innehåller hyrbil, hotell eller hemtransport, säger Jonas. - Vi tror det beror på produktens enkelhet med årlig service/ Midland oljebyte och att den gäller i hela Europa i 15 år från det att husbilen var ny utan premie eller självrisk.

Ring Midland på 031-725 34 00 om du som husbilsägare eller husbilsverkstad har frågor! 

Läs mer på bifogade länkar. 

Resurslänkar

Fiat Camper Assistance

Fiat Professional garantier

Midland vägassistans för husbilar

Midland husbilsverkstäder

Ämnen

Insurance, Insurance issuesPetroleum, Oil, Gas

Tags

SKRIVEN AV

Jonas Udd

jonas.udd@midland.se

+46-31-725 34 01

Bilder & videor