Vera har kört SLG 65N i nära 500 mil på 3 månader och har redan servat 2 gånger.

2019-11-12 08:10:00

Nu fri vägassistans i 10 år för Mopedbilar.

Mopedbil På Väg med fri vägassistans i 10 år
Midland lanserar nu ett mervärde som sticker ut i segmentet mopedbilar. Premie- och självriskfri vägassistans för mopedbilar i 10 år för alla märken i Sverige.
- Försäljningen av mopedbilar ökar och fler återförsäljare har kompetens inom personbilar när det gäller både försäljning och service, säger Jonas Udd på Midland.

Försäljningen har ökat från några hundratals till tusentals per år och det finns en liten parallell till husbilssegmentet som tog kraftig fart för ett antal år sedan.

- Samtidigt släpar mervärdena för kunderna som köper mopedbilarna eftersom framförallt försäkringsområdet är omoget paketerat med stora variationer i innehåll, säger han och pekar på att flertalet försäkringsbolag saknar maskinskadeförsäkring. Dessutom saknas vanligtvis fri vägassistans i nybilsgarantin.

Bristande lojalitet minskar affären
- Flera verkstäder vi talat med upplever att kundgruppen mopedbilsägare inte är lika lojala till serviceintervallerna eller till verkstaden jämfört personbilar, trots att nybilspriset är högt. Det kan bero på att ägargruppen är relativt omogen när det gäller service eftersom en stor andel är tonåringar. Men även långa transportavstånd till verkstaden och gör-det-själv spelar in, säger verkstäderna vi talat med.

Midlands vägassistans kallad Mopedbil På Väg ger bilägaren fri vägassistans utan premie eller självrisk med maxersättning 1 500 kronor per skada eller nettokostnad för bärgning. Samtidigt får återförsäljaren ett nytt mervärde i försäljning av både nya och begagnade bilar. Serviceverkstaden skapar ökad lojalitet genom servicekallelser kopplade till serviceaktiverad vägassistans i 10 år. 

Tror på ökad försäljning
- Ett kraftfullt verktyg för verkstaden som bromsar kundbortfall och ökar kundnöjdheten, säger Vlada på GP Bil i Halmstad som säljer och servar Aixam. - Dessutom kommer vi sälja fler bilar med starkare mervärden. Det är en extra bonus, säger Vlada som arbetat med bilförsäljning och service av Subaru och Suzuki i 30 år.

Presskontakt Midland AB: Jonas Udd, vd, 031-725 34 01 eller jonas.udd@midland.se

Dokument

SGL65N-mervärdesbevis_2019.pdf

Resurslänkar

Mopedbil På Väg

Ämnen

Insurance, Insurance issuesPetroleum, Oil, GasCorporate training

Tags

SKRIVEN AV

Jonas Udd

jonas.udd@midland.se

+46-31-725 34 01

Bilder & videor