Lyckliga vinnare!

2023-09-28 19:33:26

Hur fixade Emrik SM-brons i Sveriges största rallyklass?

Emrik Smedberg rapporterar direkt
Sista deltävlingen i Rally-SM Grussprint är körd och vi lyckades stå pall för trycket och behålla var tredjeplats i mästerskapet!

Det skulle dock inte gå helt problemfritt, än en gång sattes inte bara press på mig och min co-driver Emil utan även servicegänget som alltid är en stor del i framgångarna. Redan på första sträckan förlorade bilen bitvis effekt och vi trodde våra medaljchanser var bortblåsta. På service efter sträckan konstaterades kontaktfel i en kabel som vi också kunde åtgärda. Trots tidstapp lyckades vi på resterande två sträckor köra utan misstag och samla ihop tillräckligt mycket poäng för att till sist nå slutmål som bronsmedaljörer i SM.

Under 2023 års säsong av Rally-SM Grussprint klass 2WD, har 77st olika ekipage startat i en eller flera av de totalt fem deltävlingarna. Till varje deltävling har klassen haft 30st startande i snitt. Detta har givetvis inneburit ett extremt högt tempo och vi är minst sagt stolta över vår prestation.

Årets framfart och resultat skulle vi dock aldrig klara utan de som står bakom. Ett stort tack till vår service, familjer och givetvis alla våra sponsorer.

Streamat - följ tävlingen på film: https://fb.watch/nlrxSslP66/

Bilen:
Citroën DS3 R3T MAX
Klass: Trimmat 2WD
Motor: 1,6L bensin turbo
Prestanda: 240hk 440Nm
Transmission: Framhjulsdrift, 6-växlad växellåda som styrs med växelpaddel.
Stötdämpare: BOS Suspension

Vännerna på Midland gratulerar!

Resurslänkar

Streamat material

FB Emrik

Ämnen

Climate issuesLifestyle, Fashion, LeisureSport

Tags

SKRIVEN AV

Jonas Udd

jonas.udd@midland.se

+46-31-725 34 01

Bilder & videor