2015-01-18 19:04:00

Midland lanserar Sveriges längsta motorgaranti för tung MC

SVERIGES LÄNGSTA MOTORGARANTI FÖR MC

Motorgaranti med vägassistans i 10 år eller 10 000 mil gäller för tung Mc och ATV utan premie eller självrisk för att öka konkurrenskraften hos motorcykelverkstäder och -återförsäljare samtidigt som mervärdet för MC-ägarna stärks. Midland Mc På Väg ger verkstadens servicekund motorgaranti och självriskfri bärgning eller hjälp på plats för driftstopp i hela Europa. Midlands höga motoroljekvalitet ligger till grund för Sveriges längsta motorgaranti för MC.


MOTORGARANTI 10 ÅR ELLER 10 000 MIL

Motorgarantin innebär att Midland betalar för skador på motoroljerelaterade delar i motor och växellåda förutsatt att ATV- eller Mc-ägaren servat hos en Midland-auktoriserad serviceverkstad med Midland olja. Service utförs enligt tillverkarens normala serviceintervaller, dock minst var 12:e månad, vilket som kommer först. Motorgarantin tar vid efter fabriksgarantin. Under den tid maskinskadeförsäkringen gäller betalar Midland försäkringens självrisk och efter maskinskadeförsäkringen står Midland för 100% av arbete och material. För driftstopp som faller under vägassistans betalar Midland självrisken i befintlig halv- eller helförsäkring. Motorcykeln behöver alltså vara försäkrad inklusive momenten räddning och maskinskada, vilka normalt ingår obligatoriskt i Mc-försäkringarna på marknaden.

Mc-verkstäder och återförsäljare kan med Mc På Väg erbjuda köpare av begagnade motorcyklar och servicekunder till verkstaden ett bra mervärde. Samtidigt hjälper Midland till med att hålla koll på när det är dags för service och skickar verkstadsprofilerade servicekallelser till servicekunderna.


STARKA MERVÄRDEN

Verkstadskunder och återförsäljare som är auktoriserade av Midland, servar och hanterar idag över tiotusentals bilägare/ servicekunder. Som verktyg använder de Midlands databas Midman, ett CRM-system kopplat till företagens DMS-system, där de registrerar nya servicekunder för mervärden och servicepåminnelse, validerar servicelojalitet via digital servicebok och arbetar med kunduppföljning för att minimera bortfall bland servicekunderna.

De premie- och självriskfria mervärden som marknadsförs av Midland är:

  • Midland Garanti På Väg - Sveriges längsta motorgaranti 10 år eller 50 000 mil med vägassistans för nya och begagnade bilar, transport- och husbilar med inträde före 4 år/ 10 000 mil. Garanti På Väg lanserades 2004 och har reglerat hundratals motorskador och driftstopp, både i och utanför Sverige.
  • Midland Hjälp På Väg – Vägassistans 10 år eller 50 000 mil med fritt inträde före 10 års ålder. Hjälp På Väg lanserades 2012 och har idag den snabbaste tillväxttakten, på grund av det fria 10-årsinträdet.
  • Midland Proffs På Väg – Vägassistans 10 år eller 50 000 mil med självriskersättning max 1 500 kronor för transportbilar under 3 500 kilo i kommersiell drift. Proffs På Väg lanserades 2014.
  • Midland Mc På Väg – Motorgaranti och vägassistans för tung Mc utan premie eller självrisk i 10 år eller 10 000 mil med inträde före 4 år eller 4 000 mil. Lanseras januari 2015. För fördelar och villkor se fliken garanti på www.midlandoil.se

    Midland är ett ledande oljemärke i Europa, specialiserat på premiumoljor för marknadens högsta krav. Midlands Schweiziska grundare startade år 1880.
    I Sverige har vi koncentrerat oss på att leda utvecklingen inom områdena garantier och miljö.

Resurslänkar

Länk-text

Ämnen

Environmental technology, RecyclingTrucks, Transport vehiclesInsurance, Insurance issuesPetroleum, Oil, GasClimate issuesCorporate training

Tags

SKRIVEN AV

Jonas Udd

jonas.udd@midland.se

+46-31-725 34 01