Foto av fotograf Fredrik Värnebjörk.

2021-11-02 23:22:18

Emrik Smedberg summerar SM i rally

Deltävling #4 - Final i Rally-SM 2021 - Emrik rapporterar:

- Den fjärde och sista deltävlingen av Rally-SM kördes med start och mål i småländska Skillingaryd. Totalt cirka 110km specialsträcka fördelat på 15SS, varav de fyra första kördes i mörker på fredag kväll. En blandad vägkaraktär på fina småländska grusvägar.

Fredag kväll SS1-4
Tävlingen startade med fyra sträckor i regn och mörker, en utmaning som jag och Calle tacklade bra. Sträckorna rullade på bra och vi var nöjda inför nattuppehållet.

Lördag förmiddag SS5-15
Tidig morgon och den största delen av tävlingen återstod. Högt tempo redan ifrån start på snabba sträckor. Under dagen byter vi bakfjädrar för att få bilen mer körbar på de snabba partierna. I mål som 4a, vilket blir vårt bästa resultat i traditionella Rally-SM. Vi slutar därmed som 5a i Rally-SM!

Summering Rally-SM 2021
Överlag är vi i teamet nöjda med vår insats i Traditionella Rally-SM, trots att vi inte nått det resultat vi ville under detta år. De nyare Rally4-klassade bilarna som kör i samma klass har haft ett stort övertag som vi inte räknade med i början av säsongen. Men ser vi det till vår prestation så har vi ändå hängt med bra. Nu väntar genomgång och renovering av motorn sedan får vi se om vi hinner med någon mer tävling i år.

Stort tack till alla partners som gjort denna säsongen möjlig!

Resurslänkar

Emrik på Facebook

Ämnen

Petroleum, Oil, GasSport

Tags

SKRIVEN AV

Jonas Udd

jonas.udd@midland.se

+46-31-725 34 01

Bilder & videor