Om oss

AFFÄRSIDÉ

Vi levererar smörjoljor med bästa kvalitet och servicenivå, och samtidigt erbjuder vi bilägarna som nyttjar Midlands oljor, mervärden i syfte att stärka deras lojalitet till verkstaden.

MÅL

Vårt mål är att skapa högre förtjänst, genom att prestera bättre lösningar och unika mervärden och ge personlig service med fokus på våra kunders behov.

VISION

Vi vill vara en stark och fristående partner till verkstäder och återförsäljare, den mest attraktiva leverantören med de mest lönsamma tillväxtidéerna.

 • 1880

  Jakob Brack kommer in i oljebranschen genom att sälja maskinoljor till industriföretag i Schweiz. Snart börjar den egna tillverkningen av oljor.

 • 1938

  Walter Brack reser till USA och får importrättigheterna till Quaker States stora oljeutbud.

 • 1994

  Utvidgades Oel-Bracks tillverkning av Quaker States sortiment för den europeiska marknaden.

 • 2002

  Midland föds och blir ett helt oberoende europeiskt oljemärke. 125 års erfarenhet, med ett av Europas främsta produktsortiment, kunde därmed säkras.

 • 2004

  Midland AB startar i Sverige, och erbjuder den längsta motorgarantin på marknaden. Midland är också först med att återvinna spillolja från verkstäder.

 • 2013

  Midland inför digitala kommunikationstjänster, exempelvis SMS-påminnelse för missad service och e-postutskick av värdebevis.

 • 2017

  Varumärket Midman föds för kommunikationstjänsterna. Resan för ett nytt affärs-område startar.

 • Nu

  Midland och Midman fortsätter att växa med lansering av nya tjänster i ett konstant flöde.

Midlands engagemang sträcker sig bortom olja

Att få hjälpa till och vara en del av det lokala engagemanget är viktigt för oss. Genom vår sponsring hoppas vi kunna skapa värde till motorsporten och goda relationer till det lokala föreningslivet.

SPONSORER OCH PARTNERS

Motorsport

Vi är väldigt stolta över att vara sponsorer och partners till flera olika team och förare inom motorsporten. Dragracing, rallycross, båtracing och enduro är några av sporterna som våra förare håller på med. För att hålla dig uppdaterad deras nyheter gå in och följ teamen på facebook.UTBILDNING

Smörjlära på schemat

Vi på Midland arbetar långsiktigt och målmedvetet med utbildning hos verkstäderna hjälper vi till inom områdena smörjlära, bränsle, kylarglykol, miljö, marknad, maskinskador och service-rådgivning. Tillsammans med Kågered Racing Team utbildar vi 2 500 fordon-gymnasister per år i hela Sverige. Satsningen på grundutbildning sker för att höja kompetens-nivån inom smörjlära, ellära, moment- och verktygslära och mätteknik.HÄSTAR, FOTBOLL & SCOUTING

Vi sponsrar även barn- och ungdomsverksamhet i regionen runt Tollered där vi har vårat kontor. Där finns tre mycket aktiva klubbar som har ett brinnande engagemang inom barn och ungdom. Vi tycker därför det är extra roligt att kunna ge någonting tillbaka lokalt utan någon särskild motprestation affärsmässigt. De ideella föreningar som Midland sponsrar är:

Nääs Ridförening
Tollereds IF
Tollereds Scoutkår

MIDMAN

Smart IT hantering för verkstäder

Midman är vårt affärsområde för smarta och effektiva IT-tjänster. De bygger alla på idén att öka lojaliteten från servicekunder och fordonsköpare till serviceverkstaden. Både lojalitet till fordonets serviceintervaller och att stanna kvar som kund hos dig som serviceverkstad.

Nyheter

SENASTE NYTT FRÅN MIDLAND